הכנסת הפרשיות
הכנסת פרשיות
אחד מהשלבים האחרונים והמרגשים עוסק בהכנסת הפרשיות לבתי התפילין. שלב זה כאילו בא לחתום את העשייה הארוכה ומלאת הכוונה שעברנו עליה עד כה. אם נעצור לרגע ונביט אחורה, נמצא שעברנו על סוג העור ממנו יש לעשות את התפילין, על אופי עיבוד העור, על אופן ייצור הדבק, על אופן יצירת המקום לפרשיות, על אופן כתיבת הפרשיות, ועל אופן בדיקת הפרשיות. כעת, צעד אחד לקראת הסוף נעסוק בשלב הכנסת הפרשיות אל בתי התפילין. מי שעקב אתנו עד כה כבר למד שאין למהר,התפילין נוצרים עם הרבה אהבה, תשומת לב והשקעת זמן,ומכאן שאין להאיץ רגע לקראת הסוף.
סדר הכנסת פרשיות לתפילין
נתחיל בתיאור השלב האחרון: יש להכניס את הפרשיות לתוך בתי התפילין לפי סדר כתיבתן. מכאן ניתן לראות כיצד הסדר התחיל בהקפדה על סדר כתיבת האותיות והפרשיות (דין כסדרן), וממשיך עד השלב הסופי בו הן מוכנסות. את הפרשיה מגלגלים ועוטפים בקלף, הפרשיות מגולגלות מהסוף להתחלה, כסדר קריאתן.
תבנית תפירה
כריכת הפרשיות נעשית ע"י שימוש בשערות זנב עגל הפרשיות מוכנסות לבתי התפילין לאחר שהורחבו באופן שהפרשייה תוכל להיכנס בנוחות אל תוך הבית ולא בדוחק. לאחר מכן תופרים את הבית בגיד של בהמה טהורה, וישנה הקפדה שהתפרים יופיעו גם למעלה וגם למטה. כך הסגירה הסופית נעשית ע"י תפירה, וההדבקה נועדת רק לתוספת חיזוק.
תפילין הן קשר למסורת
בפעולת הכנסת הפרשיות לבתי התפילין ניתן לראות כיצד יש מקום של חשיבות להקפדה על ההלכה, המסורת והמנהגים שעברו במשך הדורות. כיצד לכל עשייה ועשייה ישנה משמעות רבת חשיבות. לצורך העניין יכולנו להיעזר בחוטים סינתטיים, אך במקום זאת בחרנו בחומרים מן החי, חומרים שהיו זמינים גם לאבותינו, כך שקשר המסורות בין הדורות מקבל משנה חשיבות. כאשר הילד יניח בפעם הראשונה את התפילין לאחר שעקב אחר תהליך הכנתן, הוא יתחבר יותר לרוחניות ולקדושה הטמונים בתפילין, וזהו ערך מוסף רב חשיבות שחשוב להעניק לכל ילד המתקרב לגיל זה של קבלת נועם עול המצוות.